keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

J Ä Ä T E L Ö K A K K U



Meille tulee vieraita ja ulkona on todella lämmin. Pähkäilin tarjottavien kanssa, kuka sitä jaksaa mitään lämmintä kuumassa syödä. Viilennystähän silloin tarvitaan.

Pelkkä jäätelökippo pöydässä tuntui liian simppeliltä ja helpolta ratkaisulta, niinpä ryhdyin vähän parantelemaan sitä jäätelöannosta.

Niinpä siitä syntyi kesäinen jäätelöherkku. Kakun muidossa, kuinkas muutenkaan.
Kakku täytyy tehdä jo edellisen päivänä pakastimeen odottamaan viimesilauksiiaan ja tarjoamista.

....................................
JÄÄTELÖKAKKU

POHJA:
100g ruskeita karamellisoituja pipareita
25g voita

TÄYTE:
1l mansikoita
7dl mansikka jäätelöä
7dl vaniljajäätelöä
½pss Daim rakeita
60g maitosuklaata

1. Murskaa keksit pieneksi muruksi.
2. Sulata voi ja lisää se keksien joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pojalle ja levitä keksiseos tasaisesti sen päälle.
4. Puolita mansikoita niin paljon kuin irtopohjavuokien reunoille niitä tarvitset. Aseta mansikat leikkuupinta puoli vuokaa vasten.
5. Leikkaa mansikkajäätelöstä ohuita siivuja ja asettele ne keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi niin että koko pohja peittyy.
6. Ripottele pinnalle Daim-rakeita.
7. Leikkaa vaniljajäätelöstä ohuita siivuja ja asettele ne mansikkajäätelön ja Daim-rakeiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.
8. Laita jäätelökakku pakastimeen odottamaan seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä:
9. Sulata maitosuklaa vesihauteessa.
10. Poista mansikoita kannat ja dippaa niitä suklaaseen. Kokoa niistä keko kakun keskelle.
11. Valuta vielä ohuita suklaaraitoja kakun päälle.

Herkuttele!


2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta ja uskon että myös on. Pitääpä askarrella joskus tämä upea kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Koko kakku hävisi lautaselta yhdellä istumalla. Mikä tietysti on hyvä asia, kun kyseessä on sulava jäätelökakku. :)

      Poista