tiistai 25. tammikuuta 2011

Vadelmaiset wienerit



Karkkihammasta kolottaa. Jotain makeaa on saatava. Pakastimesta löytyi wiener taikina, joten se ehkä helpottaa suurimpaan kolotukseen.

Nämä on niin pieniä, että näitä voi ottaa useamman hyvällä omallatunnolla.

.................................
Vadelmaiset viinerit

1pkt Wiener taikinaa (500g)
½ rasiaa paistonkestävää vadelmamarmeladia
1 kananmuna
vadelmia
tomusokerikuorrutetta ( =tomusokeria+vettä)

1. Avaa sulaneet taikinalevyt ja leikkaa ne pitkittäissuunnassa 8 osaan.
2. Kierrä suikaleita korkkiruuville (kummastakin päästä erisuuntiin) ja pyöräytä ne kerälle. Jos haluat muhkeammat viinerit käytä kaksi suikaletta päällekäin.
3. Paina kerän  keskelle kolo sormilla.
4. Voite kerät munalla ja täytä kolot marmeladilla.
5. Paista 220 asteessa n. 10-15min.
6. Koristele tuoreilla vadelmilla sekä tomusokerikuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti