tiistai 23. elokuuta 2011
Kaalilaatikko
Nyt puolukkahillo esille ja syömään!
.............................
Kaalilaatikko
1½ dl puuroriisiä
½tl suolaa
4dl vettä
1 iso sipuli
800g keräkaalia
400g jauhelihaa
1tl suolaa
mustapippuria myllystä
2rkl ruokaöljyä
3rkl siirappia
4dl lihalientä
voita
1. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes vesi on imeytynyt.
2. Kuori ja pilko sipuli.
3. Leikkaa kaali suikaleiksi.
4. Paista pannulla jauheliha ja sipuli kypsäksi. Lisää suola ja pippuri.
5. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaali. Hauduta kannen alla n.15min, kunnes kaalit ovat hieman pehmentyneet ja osa on saanut väriä. Kääntele kaaleja välillä.
6. Mausta kaalit siirapilla.
7. Sekoita riisi, jauheliha ja kaalit uunivuoassa. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200 asteessa n.1h. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mä niin tykkäsin kaalikääryleistä ja laatikosta. Lihanjätön jälkeen on miettinyt mikä korvais ton jauhelihan... Soijarouhe ei oikein toiminut.
VastaaPoistaNiina: Mun lempparit on kaalilaatikko ja kaalikääryleet. Tosin peruslihalla.
VastaaPoista