maanantai 28. toukokuuta 2012

F e t a - p i n a a t t i p i i r a s



Täällä sataa ja siitepölyt saa kyytiä! IHAN MAHTAVAA!

Päivää piristetään suolaisella piirakalla. Ohje on mukailtu Ulla Svenskin Suloiset suolaiset kirjasta.

..................................
Feta-pinaattipiirakka

Pohja:
2dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
½tl suolaa
100g créme fraichea
2 rkl kylmää vettä
2 rkl ruokaöljyä

Täyte:

200g Valkosipuli-yrtti tuotejuustoa
140g tuoretta baby-pinaattia
3 3/4dl pinjansiemeniä
1 3/4dl paloiteltua purjoa
200g fetajuustoa
oivariinia
mustapippuria myllystä
hyppysellinen herbamarea

1. Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää créme fraich, vesi ja ruokaöljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele pohja piirakkavuoan pohjaa ja esipaista pohja n. 5min 200 asteessa.
3. Levitä paistetun pohjan päälle tuorejuusto.
4. Laita pannulle loraus oivariinia ja paista pinaatteja hetki. Kumoa pinaatit tasaisesti tuorejuuston päälle ja murustele fetajuusto pinnalle.
5. Paahda pinjansiemeniä sekä purjoa kevyesti oivariinissa pannulla. Ripottele ne lopuksi piirakan pinnalle.
6. Lisää pinnalle hyppysellinen herbamarea sekä mustapippuria.
7. Paista  200 asteessa noin 30 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Nams! Feta ja pinaatti on kyllä täydellinen makupari, aina taatusti hyvää! :) Minäkin täällä iloitsen kelien raikastumisesta. On totisesti mennyt monta kertaa jo hermo tähän siitepölypölläkkään.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, joka paikka on keltaisenaan. Nyt sateen jälkeen on ihana hengittää ulkona ja nauttia ulkoilun päätteeksi vähän piirakkaa :)

      Poista