maanantai 3. syyskuuta 2012

Mustanpekan lasagne



Makunsa tämä lasagne saa mustapekka ruokakermasta sekä mustaleima-juustokeitosta. Yksinkertaista, nopeaa ja herkullista.

...............................

Juustoinen lasagne

400g jauhelihaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
3 tomaattia
1tl Herbamare-yrttisuolaa
1/4 tl muskottipähkinäjauhetta
370g tomaattimurskaa
2,5dl Mustapekka ruokakermaa
12 lasagnelevyä
5dl Mustaleima juustokeittoa (Valio Viola)
juustoraastetta

1. Ruskista jauheliha.
2. Hienonna kaikki sipulit, raasta porkkanat ja viipaloi tomaatit.
3. Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon ja hauduta muutama minuutti.
4. Lisää pippuri, muskottipähkinä sekä suola.
5. Kaada joukkoon tomaattimurska sekä ruokakerma. Sekoita ja kiehauta hetki.
6. Kaada jauhelihaseosta hieman vuoan pohjalle.
7. Aseta lasagnelevyjä seoksen päälle ja kaada päälle juustokeittoa sekä vähän jauhelihakastiketta. Toista pari kerrosta.
8. Kaada päälimmäiseksi loput jauhelihakastikkeet sekä juustokeitto.
9. Ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta.
10. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla n. 40minuttia. (Peitä vuoka kypsennyksen loppupuolella, jos pinta tummuu liikaa.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti