lauantai 6. marraskuuta 2010

3/3 KEKKERIT

Kolme päivää putkeen yhtä juhlaa. Tänään vieraina olivat sukulaiset ja niitähän riitti. Yhteensä meitä oli reilu 30 henkeä.

Tarjottavia olin varannut yllinkyllin. Niitä laitettiin vähän vieraille mukaankin heidän lähtiessään. Kakku teki hyvin kauppansa, onneksi, sillä se oli niin valtavan kokoinen. Muffaritkin maistuivat, mutta päällä olevat haamut kiinnostivat pieniä vieraita enemmän kuin marjaisat muffinsit. Juhlien loppupuolella haamuttomia muffareita rupesi yllättäen ilmaantumaan tarjoilupöydälle. No, hyvä että haamut maistuivat.

Nyt täytyy nostaa jalat hetkeksi kattoa kohden ja levätä. Sitten alkaakin Bionicle-ukkojen ja Lego palolaivan kokoaminen sekä Wii Resortin pelaaminen.






...............................................................
Hämppiskakku:
(Tästä tulee korkea kakku! Itselläni oli 2 irtopohjavuokaa päällekäin tukemassa reunoja)

Pohja:
peruskakkupohja "kaakaolla värjättynä", 3 kerrokseen leikattuna

Täyte;
1 prk Tiramisurahkaa
6 dl kermaa vatkattuna
1pss belgialaisia tryffeleitä pieniksi pilkottuna
10 kpl liivatelehtiä
sokeria
vaniljasokeria
1,5dl vettä
Kostutukseen mehua

Päällinen:
3 prk Piltti mangososetta
7 kpl liivetelehteä
sokeria
punaista elintarvikeväriä
keltaista elintarvikeväriä
reilu 0,5dl vettä

Reunat:
3 dl kermaa vatkattuna
1 prk rahkaa
sokeria
vaniljasokeria
(loput seitistä jääneestä valkosuklaasta)

Hämähäkki:
3 kpl KICK-lakritsitoffee patukoita

Seitti:
valkosuklaata sulatettuna

Suklaarusinoita
1. Paista kakkupohja. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.
2. Aseta irtopohjavuoka tarjoilualustalle ja aseta alin kakkupohja kerros sen sisään.. Kostuta kakkupohja mehulla.
3. Liuota täytteen liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min
4. Vatkaa kermaa ja lisää siihen sokeria makusi mukaan. Lisää joukkoon myös rahka.
5. Pilko tryffelit pieniksi paloiksi ja lisää kerma-rahkaseokseen.
6. Kuumenna vesi kiehuvaksi
7. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuuman veden joukkoon.
8. Sekoita nyt liivatevesi ohuena vanana kerma-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen.
9. Levitä puolet täytteestä kakkupohja päälle.
10. Lisää toinen kakkupohja täytteen päälle ja kostuta se. Toista kohdat 3-9.
11. Aseta viimeinen kakkupohja täytteen päälle ja laita jääkaappiina hyytymään pariksi tunniksi.

12. Kun kakku on hyytynyt, laita liivatelehdet likoamaan kylmää veteen n. 10 minuutiksi.
13. Sekoita mangososeet ja sokeri keskenään.
14. Lisää seokseen halutessasi punaista ja keltaista elintarvike väriä, oikean värin saavuttamiseksi.
15. Kiehauta vesi kiehuvaksi ja lisää siheen puristellut liivatelehdet.
16. Sekoita nyt liivatevesi ohuena vanana seokseen koko ajan sekoittaen.
17. Kaada seos täytekakun päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

18. Irrota kakku irtopohja vuoasta.
19. Sulata suklaa vesihauteessa ja laita se pursotuspussiin.
20. Kuvioi kakun päälle hämähäkinseittiä.

21. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka siihen.
22. Lisää sokeria makusi mukaan.
23. Levitä tai pursota seos kakun reunoille.
24. Laita suklaarusinoita halutessasi kakun päälle reunoille.

25. Muotoile KICK patukasta hämähäkki ja aseta se kakun päälle. Sokerihelmistä voit laittaa halutessasi silmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti