torstai 31. tammikuuta 2013

T O N N I K A L A P I I R A S




Niin vietävästi teki mieli jotakin hyvää suolaista. Jostakin kumman syystä vielä suolaista piirakkaa. Elämäni ensimmäistä kertaa tein tonnikalaversiota. Onnistuneestikin vielä.

Kaupan kauttahan se oli leipominen aloitettava, sillä sieltä piti hakea tuoreaineita. Päädyin kuivatilliin, sillä niin sitä on aina jatkossakin maustekaapista saatavilla. Pakkasesta löytyi jo lehtitaikina levy, joten piiras kehkeytyi sen sisuksiin.

....................................
Tonnikalapiirakka

400g lehtitaikinaa
1dl valmista puuroriisiä
2 kananmunaa
185g tonnikalan paloja öljyssä
1dl hienonnettua purjoa
1tl kuivattua tilliä
1,5tl yrttisuolaa
1tl sitruunapippuria
+1 kananmuna voiteluun


1. Sulata lehtitaikina ohjeen mukaan ja kauli se ohueksi suorakaiteen muotoiseksi.
2. Valmista puuroriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Keitä munat, jäähdytä, kuori ja pilko pieniksi paloiksi.
4. Kaada tonnikaloista ylimääräinen rasva pois.
5. Sekoita astiassa tonnikala, kananmunat, puuroriisi sekä pilkottu purjo.
6. Lisää joukkoon kuivattu tilli, suola sekä pippuri. Sekoita hyvin.
7. Kaada seos taikina toiselle puolikkaalle. Taita toinen puoli kanneksi.
8. Käännä reunat päälipuolelle kolmelta reunalta ja painele haarukalla tiiviisti kiinni.
9. Voitele piirakan pinta kananmunalla.
10. Paista 200 asteessa n. 35minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Nam, kyllä tuli nälkä tätä lukiessani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä herkullista. Tänään valmistuu lihapiirakkaa. :)

      Poista
  2. Laita ihmeessä reseptiä tännekin. :)

    VastaaPoista