torstai 4. marraskuuta 2010

LURPS !


Voi, mitä löysinkään netin syövereistä!



Tätä on pakko kokeilla, tosin ehkä muilla marjoilla kuin puolukoilla, ne kun eivät ole suuressa huudossa meidän perheessämme. Jospa laittaisin tilalle vaikka punaisia viinimarjoja ja kinuskikastiketta?

Tässä teillekin ohje, josko jopa kokeilette ennen minua:

Taikina
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
1/2 l vaniljajäätelöä
n. 1/2 l pakastepuolukkaa
Marenkikuorrutus

3 munanvalkuaista
1 dl sokeria
 
Valmista sokerikakkutaikina ja paista se
vuoassa (225 asteessa noin 15 minuuttia).
Kumoa kakku uuninkestävälle
vadille. Pane uuni kuumenemaan 250
asteeseen. Vatkaa marenkikuorrutuksen
valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Leikkaa pohjasta annosvuoan kokoiset
kiekot ja laita ne vuoan pohjalle. Levitä
marjat kakkupohjan päälle. Leikkaa jäätelö
paksuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet
keoksi marjojen päälle. Peitä koko kakku
täytteineen nopeasti marenkivaahdolla.
Paista heti uunin yläosassa noin 2 minuuttia,
kunnes pinta on saanut kauniin
ruskehtavan värin. Tarjoa välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti