lauantai 25. joulukuuta 2010

Omenainen juustokakku




Perinteen mukaan syömme isovanhempien ja sisareni perheen kanssa joulupäivänä meidän luonamme. Tarjolle oli tehtävä jotakin helppoa ja hyvissä ajoin valmiiksi valmistuvaa. Tänä vuonna päädyin kakkukahvien osalta hyydytettyyn omenaiseen juustokakkuun.

Lopulliseen makuun vaikuttaa paljon kuinka makeaa omenasosetta tai hilloa sekä millaista glögiä kakun teossa käyttää.

......................................................
Omenainen juutokakku

POHJA:
n. 20 joulupiparia
50g voita

VÄLIKERROS:
omenasosetta
1prk Vaniljatuorejuustoa
1prk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 liivatelehteä
0,5dl omenamehua

KIILLE:
4dl vaaleaa glögiä
4 liivatelehteä

KORISTELUUN:
Wienernougat rouhetta
Mantelilastuja ja -rouhetta

1. Murskaa joulupuparit kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
2. Kaada seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle ja painele tasaiseksi.
3. Levitä omenasosetta keksimurujen päälle, mutta älä laita sosetta ihan vuuan reunoille asti.
4. Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
5. Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon tuorejuusto.
6. Kuumenna tilkka omenamehua ja sulata puristellut liivatelehdet sen sekaan.
7. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
8. Kaada seos keksipohjan ja omenahillon päälle.
9. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään n. 2 tunniksi.
10. Kun välikerros on jähmettynyt. Laita toiset 4 liivatelehteä kylmään veteen.
11. Kuumenna n. 1dl glögiä ja lisää siihen puristellut liivatelehdet.
12. Sekoita kylmä glögi sekä liivateseos keskenään.
13. Kaada seos kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
14. Koristele halutessasi ennen tarjolle asettamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti