lauantai 15. tammikuuta 2011

Liha-riisipiirakka



Minun mummoni, joka on Supermummo nimen lapsiltamme saanut, tekee maailman parasta liha-riisipiirakkaa. Resepti on minulle vielä salaisuus, mutta pojan toiveista tein jäljitelmää kotonakin. Hyvinhän se tämäkin maistui.

............................................
LIHA-RIISIPIIRAKKA

1 iso pakastelehtitaikina
400g jauhelihaa
2 sipulia
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
4dl valmiiksi keitettyä riisiä (1½dl raakaa)
suolaa
mustapippuria
kuivattua basilikaa
1 muna voiteluun

1. Paista jauheliha ja lisää sinne kuutioitu sipuli sekä mausteet.
2. Keitä kananmunat koviksi. Jäähdytä ja murkaa pieniksi.
3. Keitä riisit.
4. Kauli puolet taikinasta reilun uunipellin kokoiseksi ja aseta se uunipellille.
5. Sekoita riisit, kananmuna sekä jauhelihaseos keskenään ja kaada se taikinan päälle pellille.
6. Kaulu toisesta taikinan puolikkaasta vähän pienempi levy (ja jätä halutessasi vähän koristeille taikinaa).
7. Asetatoinen taikinan puolikas piirakan päälle ja nosta alimmaisen taikinan reunat päällimmäisen päälle. Painele haarukalla kiinni.
8. Asettele koristeet taikinakuoren päälle ja voitele kananmunalla.
9. Paista 200c uunissa 30min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti