perjantai 29. huhtikuuta 2011

Kinuskinen juustokakku



Jaahas, se olisi sitten hääpäivä. Siis Britannian hovissa. Meilläkin otetaan siitä kaikki irti. Naapurista ystäväperhe tulee meille koostetta töllöstä katsastamaan. 

Seuraksi vähän suolaista piirakkaa ja Bella Baien blogista napattua herkullista juustokakkua. (Jonka kinuskia vähän sovelsin.)

HURRAA, HURRAA, HURRAA!!!
Edinburgista ostettu lippu pääsee tänään liehumaan...


....................................
Kinuskinen juustokakku


Kinuski
4 dl kermaa
4dl  fariinisokeria





Keitä 15-20min miedolla lämmöllä kattilassa 2dl kuohukermaa sekä 2dl fariinisokeria välillä sekoittaen.

Pohja
250 g Digestive-keksejä
100 g voita




Hienonna keksit ja sulata voi. Sekoita keksinmurut ja voisula keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. 

Täyte
800 g Philadelphian maustamatonta tuorejuustoa
1 pieni prk smetanaa
1 pieni prk ranskankermaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
4 kananmunaa





Vatkaa tuorejuusto, smetana ja ranskankerma tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sokerit ja kananmunat. Vatkaa varovasti ainekset sekaisin. Täytteen tulee olla tasainen mutta liikaa vatkaamista tulee välttää, ettei täytteeseen tule turhia ilmakuplia. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Pursota/levitä väliin puolet kinuskista. Loput täytteestä tulee kinuskin päälle ja loput kinuskista vielä täytteen päälle. Vuoraa lopuksi kakun pinta foliolla ja nosta uuniin paistumaan 170 asteeseen noin 1 1/2 tunniksi. Paistoajan loputtua sammuta uuni mutta jätä kakku vielä pariksi tunniksi uuniin hautumaan. Tarjoa kakku täysin kylmänä raikkaiden marjojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti