perjantai 20. toukokuuta 2011

Kahden suklaan moussekakku

Lähdemme juhlimaan appiukkoni 60 -vuotis päiviä, mukanamme kakku päivänsankarille. 

Tyttären kanssa tehtiin kakku yhdessä ja kakun päällisen idea tulikin häneltä. Aikoihin emme olleet tehneet marsipaanista mitään, joten nyt tartuttiin toimeen. Niinpä kakun päällä Hessu Hopo kynä kädessään on raapustamassa onnitteluviestiä päivänsankarille...

Pikku S on niin loistava näissä marsipaanihommissa, ihan äitiinsä tullut ;)


Kermapursotukset puuttuvat vielä reunoilta.

Elintarvikevärit olivat vielä märkiä kuvaa otettaessa :)

 .....................................................................
Kahden kerroksen suklaamoussekakku

Itse käytin suorakulmaista kakkupohjaa, jonka tuin pahveilla sivuilta. Voit tehdä kakun myös pyöreään irtopohjavuokaan.

KAKKUPOHJA:
3 suklaa kakkupohjaa 

VALKOSUKLAAMOUSSE: 
1 pss valkosuklaa moussea
2dl maitoa
1dl kermaa
3 liivatelehteä 

MAITOSUKLAAMOUSSE 
2 pss suklaa moussea
2 dl maitoa
2½ liivatelehteä    

LISÄKSI:
100g murskattua suklaata

maitoa kostuttamiseen

1.  Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Sekoita 2dl maitoa ja 1dl kermaa korkearaunaisessa kulhossa.
3. Lisää valkosuklaamoussepussin sisältö maito-kermaseokseen ja sekoita.
4. Vaahdota seosta 3 minuuttia vatkaimen suurimmalla teholla.
5. Puristele 3 liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne tilkkaan kuumaa maitoa.
6. Sekoita liivateseosta ohuena nauruna kokoajan sekoittaen moussen joukkoon
7. Sekoita 2 dl maitoa & maitosuklaamoussepussin sisältö keskenään ja sekoita.
8. Vaahdota seosta 7 minuuttia vatkaimen suurimmalla teholla.
9. Lisää joukkoon murskattu suklaa.
10. Puristele 2½ liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne tilkkaan kuumaa maitoa.
11. Sekoita liivateseosta ohuena nauruna kokoajan sekoittaen moussen joukkoon.
12. Laita yksi kakkupohja kerros irtopohjavuoan päälle ja kostuta se maidolla
13. Kaada puolet maitosuklaamoussesta kakkupohjan päälle.
14. Aseta toinen kakkupohja moussen päälle.
15. Kostuta kakkupohja maidolla.
16. Kaada loput maitosuklaamoussesta kakkupohjan päälle reunoja myöten.
17. Aseta kolmas kakkupohja taas moussen päälle.
18. Kostuta kakkupohja maidolla.
19. Kaada päälle valkosuklaamousse.
20. Tasoita pinta.
21. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
(24. Koriste ennen tarjoilua esimerkiksi marsipaani kuvioilla.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti