sunnuntai 8. toukokuuta 2011
Valkosuklainen appelsiinimoussekakku
Me lähdemme nyt Supermummoa (minun mummoani) halaamaan ja onnittelemaan. Leivoin viemisiksi kakun kaikille paikanpäälle saapuville suvun juhlijoille. Tällä kertaa halusin kokeilla jotakin uutta ja päädyin valkosuklaaseen sekä appelsiiniin. Mutta koska päivähän on "minun", päätin ottaa rennosti ja valmistaa kakun kokoon puolivalmiista aineksista jo edellisenä päivänä.
Herkullista!
HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE!
........................................................................
Valkosuklainen appelsiinimoussekakku
Itse käytin suorakulmaista kakkupohjaa, jonka tuin pahveilla sivuilta. Voit tehdä kakun myös pyöreään irtopohjavuokaan.
KAKKUPOHJA:
3 suklaa kakkupohjaa
VALKOSUKLAAMOUSSE:
1 pss valkosuklaa moussea
2dl maitoa
1dl kermaa
3 liivatelehteä
APPELSIINIMOUSSE
2 pss appelsiini moussea suklaahipuilla
1½ dl maitoa
3 liivatelehteä
LISÄKSI:
1,5dl appelsiini marmelaadia
appelsiinimehua kostuttamiseen
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Sekoita 2dl maitoa ja 1dl kermaa korkearaunaisessa kulhossa.
3. Lisää valkosuklaamoussepussin sisältö maito-kermaseokseen ja sekoita.
4. Vaahdota seosta 3 minuuttia vatkaimen suurimmalla teholla.
5. Puristele 3 liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne tilkkaan kuumaa maitoa.
6. Sekoita liivateseosta ohuena nauruna kokoajan sekoittaen moussen joukkoon
7. Sekoita 1½ dl maitoa & appelsiinimoussepussin sisältö keskenään ja sekoita.
8. Vaahdota seosta 7 minuuttia vatkaimen suurimmalla teholla.
9. Puristele 2 liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne tilkkaan kuumaa maitoa.
10. Sekoita liivateseosta ohuena nauruna kokoajan sekoittaen moussen joukkoon.
11. Laita yksi kakkupohja kerros irtopohjavuoan päälle ja kostuta se appelsiinimehulla.
12. Lisää päälle appelsiinimarmelaadia ohueksi kerrokseksi, mutta älä laita ihan reunoille asti.
13. Kaada puolet appelsiinimoussesta marmelaadin päälle reunoja myöten.
14. Leikkaa toisesta kakkupohja palasta 1cm pois joka reunalta.
15. Aseta se sitten appelsiini moussen päälle.
16. Kostuta kakkupohja appelsiinimehulla.
17. Kaada loput appelsiinimoussesta kakkupohjan päälle reunoja myöten.
18. Leikkaa kolmannesta kakkupohja palasta 1cm pois joka reunalta.
19. Aseta se sitten appelsiini moussen päälle.
20. Kostuta kakkupohja appelsiinimehulla.
21. Kaada päälle valkosuklaamousse niin, että reunoilta se ulottuu appelsiinimoussen päälle.
22. Tasoita pinta.
23. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
(24. Koriste ennen tarjoilua esimerkiksi marsipaani ruusuilla.)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti