keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kuningatar rahkapiirakka



Sokerihammasta kolottaa. Taas!

Kaapissa oli vanhaksi menevää rahkaa sekä kermaa synttäreiden jäljiltä eli sain mitä mainioimman tekosyyn tehdä jotain makeaa herkkua. Pakkasesta löytyi marjojakin.

..................................................
Vadelma-mustikka rahkapiirakka

pullataikinaa pohjaa varten
400g maitorahkaa
2dl kermaa
1kananmuna
1dl tomusokeria
2rkl sokeria
1rkl vaniljasokeria
yhteensä 300g vadelmia ja mustikoita

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Painele pullataikinaa vuoan pohjalle ja reunalle. Laita uuniin hetkeksi, kun sekoitat täyte aineet.
3. Sekoita kulhossa rahka, kerma, rikottu kananmuna sekä sokerit.
4. Nosta vuoka uunista ja kumoa vadelmat ja mustikat sen päälle.
5. Kaada kerma-rahka seos marjojen päälle.
6. Paista uunissa alatasolla n. 20min. Seuraa piirakan pintaa. Ota pois uunista kun pinta ruskettuu.


pullataikinan ohje

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti