lauantai 3. syyskuuta 2011

Mustikoilla kuorrutettu vaniljapitko



Rakas lapsuudenystäväni tuli liian pitkästä aikaa tänään kyläilemään lastensa kanssa. Olipa ihana nähdä!

Päätin leipoa meille vähän pullaa ja kokeilin alla olevaa herkullista reseptiä.

Kannattaa kokeilla!

..........................................................
Mustikoilla kuorrutettu vaniljapitko

PULLATAIKINAA
ohje esim. täältä.

TÄYTE:
1dl vaniljakreemi jauhetta
3dl kylmää vettä
0,5l mustikoita

VOITELUUN:
1 kananmuna

1. Tee pullataikina ja anna sen kohota.
2. Vatkaa vaniljakreemijauhe ja vesi n. 5min ajan kulhossa. Laita kylmään odottamaan.
3. Ota kolmasosa taikinasta eroon.
4. Kauli 2/3 taikinaa pitkon pohjaa varten.
5. Muotoile lopputaikinasta letit, jotka asetat pitkon reunoille, jotta täyte pysyy keskellä.
6. Levitä kaulitulle pohjalle vaniljakreemiä.
7. Ripottele päälle mustikoita.8. Kohota pitkoa 20 minuuttia.
10. Voitele letit kananmunalla ja paista pitko 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes se on saanut pintaansa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti