sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Gluteeniton mangojuustokakku


Työkaveri pyysi vuosi sitten minua tekemään kakun tyttärensä ristiäisiin. Valitettavasti ei oltu maisemissa, jotta homma olisi onnistunut.

Nyt Pikku-Asta täytti vuoden ja pitihän sitä juhlistaa täytekakulla, tietysti.

..............................................................................
GLUTEENITON MANGOJUUSTOKAKKU
(24 cm irtopohjavuoka)


POHJA:
200g gluteenittomia keksejä
75g voita

TÄYTE:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl kiehuvaa vettä
4tl vaniljasokeria
2½rkl sitruunamehua
3dl kuohukermaa

KUORRUTE:
1dl mango-päärynäsosetta (piltti)
1prk säilöttyjä mangoja sokeriliemineen
3dl mangomehua
7 liivatetta
tilkka vettä

1. Murenna keksit ja nypi rasva niiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos sen pohjalle.
3. Laita liivatteet kylmään veteen.
4. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuuston sekaan.
5. Vatkaa kerma.
6. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan.
7. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoo, sekoita koko ajan.
8. Lisää kermavaahto varovasti käännellen.
9. Kaada kermavaahto-tuorejuustoseos keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
10. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
11. Parin tunnin päästä laita liivateet kylmään veteen.
12. Kaada säilötyistä mangoista neste kulhoon. Lisää joukkoon lantrattu mangomehu.
13. Lisää mehun joukkoon mangosose ja sekoita tasaiseksi.
14. Asettele mangoviipaleet hyytyneen kermaseoksen päälle.
15. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata liivatteet kuumaan veteen.
16. Kaada seos kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään puoleksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti