torstai 13. lokakuuta 2011

Valkosuklainen mustikkajuustokakku


Niin hyvää ettei sanotuksi saa!
(Ohje Ulla Svenskin Lempileivonnaiset kirjasta)

........................................................
Valkosuklainen mustikkajuustokakku

POHJA:
200g Marie-keksejä
150g voita

TÄYTE:
600g Philadelphia-juustoa
250g maitorahkaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
200g valkosuklaata

PINNALLE:
2dl mustikoita
sokeria

1. Murusta keksit ja sekoita pehmeän voin kanssa sekaisin.
2. Taputtele leivinpaperilla vuoratuun irtopohjavuokaan.
3. Vatkaa tuorejuusto ja rahka sekaisin.
4. Lisää sokerit ja maissitärkkelys juustoseoksen joukkoon.
5. Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen ja lisää pieniksi paloiteltu valkosuklaa.
6. Kaada täyte keksimurupohjalle, ripottele mustikat päälle sekä hieman sokeria pinnalle.
7. Paista 175 asteessa n. 50min.
8. Sammuta uuni ja anna olla jälkilämmöllä n.30-40min.
9. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä.

2 kommenttia:

  1. Tuttu ohje, ja on hyvää! Muutenkin Ullan kirjassa paljon hyviä leipomuksia.

    VastaaPoista
  2. Hanna; Totta, Ullalla on tosi makoisia ohjeita.

    VastaaPoista