maanantai 26. joulukuuta 2011

Syntisen hyvä Pätkiskakku




Kesällä kerran kaupasta tarttui mukaan alelaarista kuusen mallinen silikonivuoka. Selvä visio siltä seisomalta, joulukakun muoto on siinä. Tämän joulun ainakin. Tyttären kanssa aherrettiin ja saatiin aikaan kuusipuu koristeineen.

Ohjeen kakun pohjaan ja sisukseen löysin Syntisen hyvää -blogista. Ja pakko myöntää, että oli kyllä syntisen hyvää. Notkea Pätkis-sisus vei kielen mennessään.

........................................
Minttusuklaakakku

Pohja:

130g voita

2dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria

100g tummaa suklaata

2rkl kaakaojauhetta

6 keltuaista

7 valkuaista

1dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta


1. Vaahdota tomu- ja vaniljasokeri voin kanssa.

2. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kaakaojauhe sen joukkoon.

3. Lisää keltuaiset yksitellen suklaaseokseen.

4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi.

5. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää suklaa niiden sekaan.

6. Lisää varovasti jauhot yhdistettyyn seokseen.

7. Paista voidellussa irtopohjavuossa 175 asteessa n. 30 tuntia. Kokeile kypsyyttä tikulla.


Täyte:

15 pätkis-patukkaa

2dl kermaa


1. Sulata suklaat vesihauteessa.

2. Vaahdota kerma.

3. Sekoita jäähtynyt suklaaseos kerman sekaan.


Päällinen:

1,5dl kermaa
1rkl vaniljasokeria
tilkka maitoa
2 vihreää marsipaania
vähän keltaista, valkoista ja punaista marsipaania

1. Halkaise jäähtynyt kakkupohja keskeltä vaakasuunnassa.
2. Nosta alapuoli tarjoiluvadille ja kaada päälle pätkistäyte.
3. Nosta toinen kakkupohjan pala täytteen päälle.
4. Kostuta maidolla.
5. Laita jääkaappiin hyvin suojattuna maustumaan seuraavaan päivään.
6. Vaahdota kermavaahto ja levitä se kakun päälle.
7. Kauli vihreä marsipaani levyksi ja  nosta se kakun päälle. Painele hellästi ensin päältä ja sitten sivuilta. Poista ylimääräinen lautaselle "valunut" osa veitsellä pois.
8. Muotoile koristeet.




 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti