keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Suklaamousse kerroskakku

  




Valmistin tälläisen suklaisen moussekakun äitini syntymäpäiville.

Kakku on äärimmäisen helppo, mutta hidas valmisteinen kolmen kerroksen suklaakakku. Lisää suklaata voit lisätä paloina mousseseokseen, jos siltä tuntuu. Halusin itse moussesta tasaista, joten tällä kertaa en lisännyt sinne suklaahippuja.

......................................
Kahden suklaan kakku

Suklaakakkupohja:
ohjeita on vaikka millaisia, kokeile esim. tätä .

Kakkupohjan päälle:
aprikoosihilloa

Tumma suklaamousse:
2pss valmista suklaamoussea (Blå Band)
2dl kermaa
1dl rasvatonta maitoa
tilkka kiehuvaa vettä
3 liivatelehteä

Valkosuklaamousse:
1pss valmista valkosuklaamoussea (Dr Oetker)
2dl maitoa
1dl kermaa
tilkka kiehuvaa vettä
3 liivatelehteä

Tumma suklaamousse:
2pss valmista suklaamoussea (Blå Band)
2dl kermaa
1dl rasvatonta maitoa
tilkka kiehuvaa vettä
3 liivatelehteä

Reunoille:
sulatetusta tummasta suklaasta tehtyä ristikkoa

Pinnalle:
marsipaaniruusuja
marsipaanilehtiä

Kostutukseen:
maitoa

1. Paista kakkupohja ohjeen mukaan, jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.
2 Valmista alempi tumma suklaamousse sekoittamalla jauhe nesteeseen hyvin vatkaten.
3. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 min.
4. Kiehauta tilkka vettä ja sulata 3 liivatetta siihen.
5. Kaada liivateseos suklaaseoksen sekaan.
6. Asettele kakkupohja irtopohjavuokaan, kostuta maidolla, levitä päälle aprikoosihilloa ja kaada suklaaseos sen päälle.
7. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

8. Valmista vaalea suklaamousse pussin ohjeen mukaan.
9. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 min.
10. Kiehauta tilkka vettä ja sulata 3 liivatetta siihen.
11. Kaada liivateseos valkosuklaaseoksen sekaan.
12. Leikkaa lopuista kakkupohjista n. 1cm joka puolelta reunoilta pois.
13. Asettele 1 kakkupohja irtopohjavuoan keskelle, levitä päälle aprikoosihilloa ja kaada suklaaseos sen päälle. Ole tarkkana reunoissa, jotta seos menee aivan vuoan reunoille tasaisesti, näin reunasta tulee siisti.
14. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

15. Valmista ylempi tummasuklaamousse sekoittamalla jauhe nesteeseen hyvin vatkaten..
16. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 min.
17. Kiehauta tilkka vettä ja sulata 3 liivatetta siihen.
18. Kaada liivateseos suklaaseoksen sekaan.
19. Asettele viimeinen kakkupohja irtopohjavuoan keskelle,kostuta maidolla, levitä päälle aprikoosihilloa ja kaada suklaaseos sen päälle. Ole tarkkana reunoissa, jotta seos menee aivan vuoan reunoille tasaisesti, näin reunasta tulee siisti.
20. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

21. Irrota kakku vuoasta seuraavana päivänä.
22. Tee sulatetusta suklaasta ristikkoa kontaktimuovi kaitaleen päälle. Laita pieneksi hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
23. Asettele suklaaristikko kakun reunoille. Laita kakku kylmäänja poista muovi kylmän kakun ympäriltä ennen tarjoilua.

24. Asettele muotoilemasi sokerimassa ruusut paikoilleen vähän ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. wow, mitä kakkuja! huh, onpa upea! tuo ristikko näyttää jo niiiiin vaikealle! miten se pysyi sulamatta käsittelyn ajan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kiki. Ristikko on mitä helpoin tehdä sulatetusta suklaasta pursottaen kontaktimuovin päälle. Sen jälkeen laitetaan ristikko hetkeksi kylmään. Minuutin päästä se asetellaan kakun reunoille paikaalleen. Ja volaa, siinäpä se. Helppoa kuin heinänteko, vai miten se nyt meni?

      Poista
  2. Äiti pyysi tekemään jonkun suklaakakun ja eksyin sitten tälle sivulle. En ole koskaan tehnyt moussekakkua, mutta kerta onkin ensimmäinen :) Meidän uuni on semmonen tyhmä ja suostuu vaan tasalämpöisiin.. Eli tuosta kakkupohjasta siis, jos laitan uunin 180 kuinka pitkään sen pitäisi olla uunissa? Tai jos 170 kiertoilmana niin vastaako se 175 astetta? Tulipas pitkää tekstiä, no toivottavasti vastailet pian! - mangusti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mangusti,

      tuossa Kinuskikissan kakkupohjaohjeessa mainittu 175 astetta ei mielestäni ole kiertoilmalle. Voit siis käyttää uunissasi 175 astetta ja paistaa pohjan alatasolla.

      Yleisesti ottaen kiertoilmauunia käytettäessä täytyy asteita alentaa uunista riippuen n. 10-20 astetta.

      Mukavia leivontahetkiä!

      Poista