tiistai 31. heinäkuuta 2012

K i n k k u p i i r a s



Helppo suolainen tarjottava, mistä saa 24 pientä neliö palaa. Piirakka tehdään pellille ja pohjaa paistetaan ensin vähän aikaa uunissa, jonka jälkeen päälle kaadetaan täyteaineet ja jatketaan paistamista. Helppoa!

Tarjosimme tätä tyttären syntymäpäivillä ja hyvin maistui!

..................................................
Pellillinen kinkkupiirakkaa

POHJA:
150 g voita
4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä

TÄYTE
300 g kinkkua
2 tuoretta punasipulia varsineen
1 prk Ranskankermaa
2 dl kevytkermaa
3 munaa
½ tl suolaa
3 tl pippurisekoitusta
4 dl juustoraastetta
öljyä paistamiseen


1. Nypi rasva kulhoon ja lisää joukkoon jauhot, suola ja juustoraaste. Sekoita.
2. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi.
3. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
4. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo.
5. Hauduta purjo öljyssä pehmeiksi ja lisää kinkku.
6. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
7. Pistele pohja haarukalla ja paista 225 asteessa 10 minuuttia alimmalla tasolla.
8. Sekoita ranskankerma, kevytkerma ja munat.
9. Sekoita joukkoon mausteet.
10. Kaada kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle ja ripottele päälle juustoraaste.
11. Kaada lopuksi kermaseos päälle.
12.Paista 200 asteessa 20 minuuttia uunin keskitasossa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Menee kokeiluun ensi viikolla, kun treffataan bestmanin ja kaason kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain. Tämä on kyllä todella hyvää, kannattaa kokeilla!

      Poista