lauantai 21. heinäkuuta 2012

S ä m p y l ä t

Valmista, syömään!





 Mies leipoi lasten kanssa rouheisia sämpylöitä. Hän käytti kaapista löytyviä raaka-aineita ja mukaili iltasanomien ohjetta.

.....................................
Rouheiset sämpylät
6 dl vettä
1pss kuivahiivaa
1,5 tl suolaa 
yht. 65g pinjansiemeniä, kuivattua tomaattia ja kuivattua sipulia
4 dl hiivaleipäjauhoja 
8 dl vehnäjauhoja 
50 g pehmeää voita 
1 kananmunan valkuainen voiteluun 
kurpitsan- ja pinjansiemeniä koristeluun

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksija sekoita joukkoon hiiva ja suola. 

2. Lisää siemenet ja rouheiset jauhot. Sekoita hyvin.
3. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
4. Lisää lopuksi joukkoon pehmeää voita. 
5. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. 
6. Tee kohonneesta taikinasta pitkulainen tanko.
7. Leikkaa tangosta paloja ja muotoile ne sämpylöiksi. 
8. Nosta sämpylät leivinpaperinpäälle ja voitele ne valkuaisella
9. Ripottele sämpylöiden päälle vielä siemeniä. 
10. Anna kohota noin 30 minuuttia. 
11. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti