sunnuntai 5. elokuuta 2012

V a n i l j a - j u u s t o p i i r a k k a


En muista mistä tämä resepti tarttui mukaan, mutta päätin sitä nyt kokeilla. Hieman muuntaen tosin kuten minulla on tapana. Lapset sain  mukaan tekemiseen ja he kävivät hakemassa lähimetsästä marjoja piiraan päälle.

Aivan huumaava vaniljan tuoksu leijuu ilmassa tätä paistaessa. Onkin vaikeuksia malttaa odottaa piirakan jäähtymistä.

Pinnalle voi halutessaan vielä siivilöidä hieman tomusokeria hennoksi hunnuksi ennen tarjoilua.

................................................
Vaniljainen juustopiirakka

POHJA:
125 g voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

TÄYTE:
2 tl vaniljauutetta
3 rkl hienoa sokeria
250 g mascarponejuustoa
1 kananmuna

PINNALLE:
tuoreita marjoja

1. Vaahdota sokeri ja voi. Lisää keltuainen huolellisesti.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten taikinaan.
3. Sekoita nopeasti kaikki tasaiseksi taikinaksi.
4. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle sekä reunoille.
5. Pistele taikina haarukalla ja laita se jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
6. Notkista mascarponejuusto kulhossa ja sekoita kananmuna sen joukkoon.
7. Lisää juuston sekaan vaniljauute sekä sokeri, sekoita.
8. Kaada täyteet piirakkapohjan päälle ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Peitä pinta tarvittaessa lopussa ettei piirakan pinta tummu liikaa.
9. Nosta piirakka ritilälle jäähtymään.
10. Asettele jäähtyneen piirakan päälle marjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti