lauantai 22. syyskuuta 2012

O m e n a h y v e



Näitä omenareseptejä nyt riittää tänä syksynä näköjään. Sillä satoa on tullut niin paljon, että omenia riittää yhteen jos toiseen omenaherkkuun.

Kohta riittää kyllä niitä lisäkilojakin, niin paljon on makeaa massuun ahdettu. Onneksi harrastukset ovat alkaneet jo...

......................................
Omena-kaurapaistos

Pohjalle:
12 pientä omenaa
½dl fariinisokeria

Pinnalle:
80g voita
1dl fariinisokeria
1dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
1dl maitoa

1. Kuori ja pilko omenat lohkoiksi.
2. Laita lohkot uunivuoan pohjalle ja ripottele pinnalle fariinisokeri.
3. Paista omenia 225 asteessa 10 minuuttia, että sokeri sulaa omenien päälle.
4. Sulata voi isossa astiassa mikrossa ja lisää muut aineet joukkoon.
5. Ota paistos uunista ja levitä seos omenalohkojen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
6. Paista vielä 225 asteessa 10 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.
7. Nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti