perjantai 5. lokakuuta 2012

S a l a m i p i i r a k k a

Hetken vetäydyttyään ja jäähdyttyään piiras pysyy paremmin koossa.


Ehkä HELPOIN suolainen piirakka tulee tässä. Ei pohjan esipaistamisia. Kaikki aineet ladotaan vain päällekkäin ja sitten pelti uuniin. Helppoa kuin mikä!

Kiitos S vinkistä. Kannattaa työpaikalla avata suunsa, sillä eihän sitä tiedä, että mitä uutta sitä milloinkin saattaa oppia.

...............................................
Juustoinen salamipiirakka

Pohja:
1,5 dl kaurahiutaleita
4,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3/4 dl öljyä
2 kananmunaa
3dl vettä

Täyte:
200 g salamisuikaleita
1 pieni punainen paprika viipaloituna
1 pieni keltainen paprika viipaloituna
1 sipuli kuutioituna
2,5 dl mustapekkaruokakermaa
2,5 dl 3-sipulia ruokakermaa
3 kananmunaa
350 g juustoraastetta
(jos et käytä maustettua ruokakermaa lisää myös pippuria ja yrttisuolaa)

1. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään.
2. Kaada seos keivinpaperilla vuoratulle pellille.
3. Ripottele päälle salamit, paprikat sekä sipulit.
4. Sekoita ruokakermat sekä täytteen kananmunat keskenään ja kaada seos täytteiden päälle.
5. Ripottele pinnalle vielä juustoraaste.
6. Paista kiertoilmauunin keskitasolla 200 asteessa n.40min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti