keskiviikko 9. tammikuuta 2013

P I N A A T T I P I I R A S



Mies valmisti maistuvan vuohenjuusto-pinaattipiiraan. Tällä kertaa hän oikaisi pohjan teossa ja käytti valmista murotaikinaa.

Ihan mahtava makean murotaikinan ja suolaisen täytteen liitto. Tätä lisää kiitos!

.............................................................
Vuohenjuusto-pinaattipiirakka

1 pkt murotaikinaa
1 sipuli
200g pinaattia
2rkl voita
50g vuohenjuustoa
2 kananmunaa
2dl kermaa
suolaa
pippuria
vähän muskottipähkinäjauhetta
100g juustoraastetta
rucolaa

1. Painele murotaina irtopohja vuoan reunoille ja pohjalle.
2. Esipaista pohjaa n. 8minuuttia 170 asteessa.
3. Pilko ja kuullota sipuli voissa.
4. Ryöppää pinaatit nopeasti ja lisää ne sipulien joukkoon. Hauduta hetki.
5. Ota pinaatit pois liedeltä ja kaada ylimääräiset nesteet pois.
6. Lisää pinaattien joukkoon kananmunat, kerma sekä vuohenjuusto. Sekoita hyvin.
7. Mausta suolalla, pippurilla ja ihan pienellä määrällä muskottia. Tarkista maku!
8. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
9. Ripottele pinnalle juustoraaste.
10. Paista 165 asteessa 30 minuuttia. Piirakan pitää olla hyytynyt.
11. Jäähdytä ja lisää päälle rucolakeko.


4 kommenttia:

  1. ihana blogi! ja tästä reseptistä bongattu virhe kirjotusvirhe ehdoton #1 tän päivän piristys! kakanmunat meinaa :---) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EIKÄ! Vähänkö repesin itsekin! :D
      Nyt on painovirhepaholainen korjattu...

      Poista
  2. Näyttääpä herkulliselta -rakastan vuohenjuustoa! Joten tällaista voisin joku päivä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin mies saa mieluusti tehdä tälläisen uudestaan. Herkkua on!

      Poista