torstai 25. huhtikuuta 2013

S I M A




Joskus se on aloitettava.

Äitini tekee aina siman vapuksi. Samoin sisareni. Niinpä päätin rohkaistua ja tehdä sitä myös itse.  Omien etikettien kera tietenkin!

..............
Sima

4 l vettä
2 sitruunan puristettu mehu
300 g fariinisokeria
200 g sokeria
herneen kokoinen pala hiivaa

Pullotettaessa:
1 tl rusinoita / pullo
1 tl sokeria / pullo

1. Purista sitruunoista mehut astiaan.

2. Kiehauta kattilassa 2l vettä. Nosta kattila levyltä ja kaada vedet ämpäriin sokerien päälle.
3. Sekoita kunnes sokeri on sulanut.
4. Lisää loppu vesi sekä sitruunan mehut kylmänä joukkoon.
5. Laita pieni vesitilkka kuppiin ja liota hiivaa siihen.
6. Lisäa hiivaseos käden lämpöiseen nesteeseen. Sekoita ja nosta kansi ämpärin päälle.
7. Anna nesteen käydä huoneen lämmössä vuorokauden ajan.
8. Laita hyvin pestyihin pulloihin rusinat ja sokeri. Pullota sima niihin.
9. Korkita pullot ja säilytä viileässä.
10. Sima on juomakelpoista noin viikon kuluttua, kun rusinat ovat nousseet pintaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti