torstai 27. helmikuuta 2014

ILOA ITÄMERELLÄ
Hälsningar från Sverige!

Käväisimme koko perhe Tukholman risteilyllä. Valkkasimme lähtöpäivän sen mukaan, että pääsimme matkaan juuri uusitulla Silja Serenadella.

Olihan se mukavaa, kun ruokapaikat oli uusittu ja ohjelmaa riitti. A-luokan hyttikin oli isompi kuin olin muistanut. Lapset kävivät menomatkalla Sannin keikalla, me vanhemmat emme sinne valitettavasti kerenneet illalliseltamme, kun ravintolassa oli todellista hässäkkää. No, kaikki selvisi seuraavana aamuna ja saimme laskustamme hyvitystä.

Varsinkin poikaa matkaan lähtö hieman jännitti. Olemme laivalla viimeaikoina menneet vain pikaisesti Tallinnan puolelle, joten hän ei tiennyt/muistanut mitä kaikkea laivalla olo tuo mukanaan. Olihan se jännää! Poika kävi varmaan 17 kertaa tax-freessä tsekkaamassa valikoimat. Muista liikkeistä puhumattakaan.

Tukholmassa suuntasimme alkuun heti vanhaan kaupunkiin. Liput ostimme suoraan laivan infotiskiltä, kätevää! Kiertelimme kujia, katsastimme kuninkaan linnan sekä söimme lasten ehdoilla, Burger Kingissä sekä jälkkärit Starbucks Cafessa, missäpä muuallakaan.

Kulttuuripuolesta piti huolen Vasa-museo. Se on todellakin käymisen arvoinen paikka! 9-vuotias poikakin jaksoi mukisematta kiertää kaikki kerrokset vaikka jalat kaikilla olivatkin jo aivan väsyneet.

Oli kyllä hyvä reissu, niinkuin ne aina tuppaavat olemaan. Ainakin näin jälkikäteen ajateltuna. (Poika osasi olla paluumatkalla taas oma itsepäinen itsensä. ARG! Onneksi kaikki sovittiin pian pienen kiukkukohtauksen jälkeen, sillä pitkävihaisuutta ei meillä ilmene. UGH, olen puhunut suuni puhtaaksi. Toisin kuin täässä Siskonpedin jaksossa, klik. )

No, jokatapauksessa rahat meni reissatessa, mutta monen monta muistoa tuli.

Ensi kerralla Tukholmaan on päästävä miehen kanssa (rauhassa) kaksin. Ja silloin kierretään sisustusliikkeitä ja monta muuta museota. Ehdottomasti lenkkarit jalassa, kesällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti