keskiviikko 12. marraskuuta 2014

JUUSTOINEN ARTISOKKAPIIRAKKA




Rakastan artisokan sydämiä.

Joten, kun tänään näin artisokka-fetapiirakan ohjeen Kotivinkin nettisivuilla, ei auttanut muu kuin täydentää kaapin varastoja kaupasta ja ryhtyä tuumasta toimeen.

Muutin ohjetta hieman ja tein siitä vieläkin tuhdimman. Purjoa on enemmän, sipulia vähemmän. Kananmunia lisäsin sekä paljon juustoraastetta.

Tämä on niiiiiiiiin hyvää!

...................................................
Juustoinen artisokkapiirakka

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
125 g voita
1 kananmuna


Täyte

1 iso sipulia
3dl silputtua purjoa
1 rkl öljyä
250g säilöttyjä artisokan sydämiä
3 kananmunaa
2 dl maitoa
yrttisuolaa
pippuria
175 g juustoraastetta + 200g fetajuustoa 


1. Nypi jauhot, suola ja voi muromaiseksi taikinaksi. 
2. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
4. Pilko sipulit pieneksi ja kuullota se purjo kanssa tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
5. Kaada sipuliseos piirakkapohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

6. Asettele artisokan sydämet sipulien päälle. Avaa "lehtiä" niin, että saat artisokasta matalamman.
7. Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään. 
8. Kaada munamaito piirakan päälle. 
9. Ripottele pinnalle juustoraaste sekä murennettu fetajuusto.
10. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti