sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Juustoinen liha-makaroonilaatikko


Heräsin ennen muita ja päätin aloittaa päivän tehokkaasti.

Aamutuimaan voisi tehdä vaikka päivän ruuan valmiiksi, isomman satsinkin vielä. Riittäisi viikolla evääksikin vaikka.

Kaapeista ei paljoa löytynyt, kaupassakin pitäisi käydä. Makaroonilaatikkoon aineet löytyivät ja cheddar-juustokastikettakin edelliseltä illalta valmiina. Niistä syntyikin sitten tämän päivän ruoka.

.........................................................
Parempi juustoinen makaroonilaatikko

1 pss / 400g makarooneja
400g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1pss cheddar juustokastikejauhetta
2dl vispikermaa / ruokakermaa
3 kananmunaa
7dl maitoa
valkosipulijauhetta / rouhetta / tuoretta valkosipulia
mustapippuria

1. Keitä makaroonit valmiiksi ja valuta vesi pois.
2. Paista jauheliha ja lisää sekaan pilkottu sipuli sekä mausteet.
3. Sekoita keskenään kattilassa juustokastikejauhe sekä kerma. Kiehauta koko ajan sekoittaen.
4. Rikot munat kulhoon ja lisää sekaan maito sekä valmis juustokastike. Sekoita.
5. Kaada jauheliha sekä makaroonit vuokaan ja sekoita hyvin keskenään.
6. Kaada muna-maitoseos vuokaan muiden aineiden päälle.
7. Paista 200 asteessa n. 45min. Jos pinta ruskistuu liikaa, aseta folio vuoan päälle loppuvaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti