tiistai 6. syyskuuta 2011

Karamellisoidut omenat kauramuropiirakassa


Edellinen herkku (mustikkainen vaniljapitko) on nyt syöty, joten uutta herkkua kehiin vain.

Omenapiirakkaa teki kovasti mieli, ja oikein makeaa sellaista. Niinpä päätin, että käytän omenat ennen uuniin laittoa pannulla voin ja sokerin kanssa. Ja kyllä kannatti.

Laitoin piirakan uuniin valmistumaan, mutta sitten päätinkin laittaa päälle vielä kaurahiutaleseosta. Ja piiras varmasti vain parani entisestään.

Kyllä nyt makunystyrät huutaa halleluujaa. Tämä on niin taivaallista, että tätä on pakko tehdä uudestaankin!

......................................................................
Parempi omenapiirakka

1pkt murotaikinaa

TÄYTE
25g voita
1dl sokeria
6 omenaa pilkottuna (kuoret ja keskustat poistettu)
2dl ranskankermaa
1 kananmuna

PÄÄLLE:
1,5dl kaurahiutaleita
6 kukkurallista ruokalusikallista fariinisokeria
juoksevaa oivariinia

1. Painele murotaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita uuni lämpemään 200 asteeseen.
2. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Hämmennä koko ajan, kunnes seos muuttuu vaaleanruskeaksi.
3. Lisää omenapalat ja sekoita hyvin. Hauduta muutama minuutti.
4. Laita pohja uuniin hetkeksi.
5. Kaada karamellisoidut omenat kulhoon, lisää joukkoon kananmuna sekä ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.
6. Ota pohja pois uunista ja kaada päälle omenaseos.
7. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet sekä fariinisokeri.
8. Kaada muruseos omenaseoksen päälle.
9. Valuta juoksevaa oivariinia muruseoksen päälle ja pistele/nostele haarukalla seoksia hieman sekaisin.
10. Paista uunissa n. 30minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti