sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

M u s t i k k a c u p c a k e s


Kun metsästä saa tuoreita mustikoita on aika mustikka muffinssien.

Itse otin tietenkin varaslähdön ulkomaisilla isoilla tuoreilla mustikoilla sekä pakastimen kätköistä löytyneistä viimevuotisilla. NAM! 

......................................
Mustikkamuffinssit

Taikina
75 g voita

3 dl vehnäjauhoja (180g)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

2 dl hienosokeria
1,5 dl maitoa

100 g valkoista suklaata paloiteltuna
n. 1,5 dl mustikoita

Kuorrute

1 dl mustikoita

0,75 dl tomusokeria

300 g tuorejuustoa (Philadelphia tai vastaava tuorejuusto)

1 dl vispikermaa
 


Koristeeksi mustikoita, valkoisia suklaapalasia tai vaikka syömäkelpoisia kukkia.

 
1. Sulata voi.  

2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.  
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  
4. Lisää jauhoseos siivilöiden vähän kerrallaan. Lisää samalla myös voi ja maito.  
5. Vatkaa varovaisesti tasaiseksi seokseksi.  
6. Jaa taikina muffinsivuokiin ja ripottele päälle mustikoita sekä suklaata. 
7. Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa, n. 25 minuuttia.
8. Survo mustikat sauvasurvimella.  
9. Siivilöi vielä mustikkatahna, jotta seoksesta tulee tasaista.  
10. Sekoita tomusokeri ja mustikkatahna tuorejuustoon.  
11. Lisää kerma hiukan kerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi kuorrutteeksi, mielellään sähkövatkaajalla.  
12. Nostele kuorrute muffinsien pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Ai kauheeta, näitä on siis enemmänkin! :D
    Bloggeri on ihan sekasin taas, mulle päivittyy vaan ne blogit joita luen tosi harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitähän riittää ja mies kiittää!

      Hiton bloggeri, sama vika mullakin! Ärsyttävää. Luen sitten kerralla useamman postauksen... Tosin käyn esim. sun blogissa muulloinkin, kuin blogger ilmoittaa ja kas, uutta matskua löytyy :)

      Poista