keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

MOZZARELLAPITSA




Olen koukussa avocadoon. Haalin niitä kaupasta ison rasiallisen. Niinpä viime päivät olen niitä tuupannut vähän jokaiseen ruokaan.

Tällä kertaa valmistui kevyttä morzzarellapitsaa, johon päälle tein raikkaan avocadosalaatin. Kuinkas muuten...

.........................................
Mozzarellapitsa salaatilla
4kpl

Pohja:
1½dl vettä
⅓ hiivaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
2rkl öljyä
3dl jauhoja

Täyte:
200g tomaatti-basilikapastakastiketta
250g mozzarellaa
175g mozzarella juustoraastetta
½dl pestokastiketta
2 kypsää avocado
250g kirsikkatomaatteja
1 ruukku rucolaa
2rkl tummaa balsamicoviinietikkaa


1. Laita jauhot, suola, sokeria ja öljy kulhoon. Sekoita.
2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vesi jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi ja jaa 4 osaan.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja kaada taikinat leivinpaperin päälle.
4. Kauli taikinasta pyöreitä pitsapohjia. Kohota taikina lämpimässä paikassa 15min liinalla peitettynä.
5. Levitä pastakastike pohjan päälle.
6. Leikkaa mozzarellasta siivuja ja laita ne pohjan päälle, laita pestonokareita mozzarellasiivujen väleihin.
7. Levitä juustoraaste päälle.
8. Paista uunin alatasolla n. 8 minuuttia, kunne raaste on sulanut.
9. Kuori ja  halkaise avocado, poista siemen ja leikkaa lohkoiksi.
10. Halkaise tomaatit ja lisää rucolan joukkoon.
12. Nosta salaattiaineet valmiin pitsan päälle ja  roiski päälle hieman balsamicoviinietikkaa.
13. Tarjoile heti.







8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Olipas herkulllista. Parista raaka-aineesta koottu ja nopea valmistaa.

      Poista
  2. Herkullisen näköistä! Meilläkin tehdään suht usein pizzaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitsa on helppo ja siitä saa niin paljon erilaisia variaatioita, että jokainen varmasti tykkää!

      Poista
  3. Oi nam näyttää tosi hyvältä!! en olekaan koskaan pizzan päälle laittanut avocadoa, täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sopii todella hyvin varsinkin tälläisen kevyen pitsan kaveriksi.

      Poista
  4. Voi kuola miten ihanalta näyttää, veikkaan että maku peittosi ulkonäön!

    VastaaPoista