keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Raparperipiirakka


Nyt niitä taas saa! Valitettavasti ei omalta takapihalta, mutta kaupan hyllyltä kyllä.

Kesän ensimmäinen raparperi piirakka on otettu uunista ulos. Vähän vanilja jäätelöä tai kastiketta seuraksi ja ulos herkuttelemaan. NAM!

.....................................
Raparperipiirakka

TAIKINA
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl kermaa
3 dl voisulaa
5½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

PINNALLE
5oog raparperia
sokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää kerma ja voisula.
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
4. Lisää jauhot muiden aineiden joukkoon ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.
5. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.
6. Huuhdo ja viipaloi raparperit.
7. Levitä raparperit taikinan päälle.
8. Ripottele pinnalle sokeria maun mukaan.
9. Paista 175 asteessa n. 30-40minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Ommommom.. tätä ohjetta on testattava. Näiden vuosien aikana olen etsinyt täydellistä raparperipiirakan ohjetta löytämättä. Tähän tulee kermaa, joten voipi viedä kärkisijan :D

    VastaaPoista
  2. Tulipa sopivaan aikaan, kun jääkaapissa on appiukon pihalta saatuja raparpereja ;)

    VastaaPoista