sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Omenaherkkupiiras


Meille tuli vieraita, kuten eilen mainitsin. Suolaisten kinkkkusarvien lisäksi piti saada makeaakin tarjottavaa. Tottakai! Makeaa koko mahan täydeltä, kiitos!

Halusin varioida aiemmin tekemääni omenapiirakkaa. Jätin mm. kaurahiutaleet pois, mutta voin ja sokerin säilytin, tietysti!

Tätä kehuttiin tosi paljon, ohjekin haluttiin mukaan. Pakko sanoa, että tämä on kova kilpailija kauraisalle versiolle.
............................
Omenaherkkupiiras

POHJA:
murotaikinaa

TÄYTE:
3 isoa omenaa
25g voita
3/4dl taloussokeria
200g ranskankermaa
3/4dl tomusokeria
2 kananmunaa

1. Kuori omenat ja pilko ne siivuiksi.
2. Lisää kuumalle pannulle voi ja sokerit. Sekoita hyvin.
3. Kaada voi-sokeri seokseen omenan palat. Keitä omenia liemessä, kunnes ne pehmenevät ja saavat hitusen ruskeaa väriä.
4. Paista murotaikinaa nyt hetkeksi 200 asteiseen uuniin.
5. Sekoita keskenään ranskankerma, tomusokeri sekä kananmunat.
6. Ota muropohja pois uunista ja kaada omenaseos pohjan päälle.
7. Kaada ranskankerma seos omenien päälle.
8. Paista uunissa 200asteessa n. 15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti