sunnuntai 9. joulukuuta 2012

V a l k o s u k l a a - m u s t i k k a p i i r a s


Valkosuklaalla maustetusta mustikkapiirakasta hävisi puolet jo ennenkuin kerkesin itse edes apajille. Eikä ihme. Valkosuklaa on koko perheen herkku.

.................................................................
Valkosuklainen mustikkapiirakka

POHJA:
125 g voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

TÄYTE:
200g mustikoita
130g valkosuklaata
1prk kermaviiliä
1 kananmuna
2tl vaniliinisokeria
1rkl hienoa sokeria

1. Vaahdota sokeri ja voi. Lisää keltuainen huolellisesti.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten taikinaan.
3. Sekoita nopeasti kaikki tasaiseksi taikinaksi.
4. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle sekä reunoille.
5. Pistele taikina haarukalla ja laita se jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
6. Sekoita kulhossa keskenään kermaviili, muna sekä sokerit.
7. Murusta valkosuklaa sormenpään kokoisiksi palasiksi ja lisää se täytteiden joukkoon, sekoita.
8. Ota pohja jääkaapista ja kaada sen päälle mustikat tasaisesti.
9. Kaada täyteseos mustikoiden päälle ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Peitä pinta tarvittaessa lopussa ettei piirakan pinta tummu liikaa.
9. Nosta piirakka ritilälle jäähtymään.


2 kommenttia:

  1. Pakko kokeilla! Mullahan on kohta sub blogin kautta vuoden reseptit kasassa odottamassa testausta ;D

    VastaaPoista