torstai 6. tammikuuta 2011

Suklainen kinuskipiiras


 Vapaapäivänä pitää tehdä mitä haluaa!

Ensin loikoiltiin sängyssä kaikki lehtiä ja kirjoja lukien. Sitten karjalanpaisti uuniin ja koko konkkaronkka pihalle luistelemaan. Itselläni viime kerrasta olikin vuosi aikaa. Kylläpä ne punaiset kaunokaiset painoivatkin taas niin nilkasta kuin vähän varpaistakin. En nyt ihan nautinnolliseksi olisi sanonut tätä luistelu kokemusta. Pois lähtiessä syykin selvisi. Kantapäätä vasten painoi naulan kanta. Jokohan olisi aika ostaa uudet luistimet.


Huoltoaseman kaupan kautta kotiin ja perunamuussin sekä pannukakun tekoon. Samalla ohjeella tein kuin aiemminkin täällä mainitsin.

Vielä jauhopeukaloa kolotti. Tein suklaisen kinuskikakun jomotusta lievittämään. Sainkin innokkaat lapset avukseni ja saatiin piiras illaksi valmiiksi.

.........................................
Suklainen kinuskipiiras

POHJA:
300g Digestive keksejä
75g voita
1rkl kaakaojauhetta

KINUSKI:
3dl ruokosokeria
1dl vettä
2dl kuohukermaa
175g voita

SUKLAA:
200g tummaa suklaata
100g maitosuklaata
150g voita

1. Murenna keksit ja lisää siihen sulatettu voi sekä kaakaojauhe.
2. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Kuumenna kattilassa vesi ja sokeri, mutta älä sekoita. Anna sokerin liueta veteen.
4. Kun sokeri on liennut, lisää lämpöä ja sekoita välillä kunnes seos on saanut väriä.
5.Ota kattila pois liedeltä ja lisää kerma ja voi.
6. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Keitä hiljalleen sekoitellen n. 3min kunnes seos on tasaisen pehmeää.
7. Jäähdytä kinuski seos.
8.Sulata suklaa ja voi varovasti kattilassa ja sekoita tasaiseksi.
9. Kaada jäähtynyt kinuski pohjan päälle.
10. Kaada suklaa kinuskin päälle ristiin rastiin ohuena nauhana, niin että sitä uppoa kinuskin sekaan.
11. Anna jäähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.

Jos haluat voit koristella piirakan tai jättää marmoroidun pinnan näkyviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti