keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kohta näkyy

Viime viikolla käytiin tyttären kolmannen luokan terveystarkastuksessa. On se meidän neiti vieläkin ujon oloinen vieraiden ihmisten kanssa, ensi kertaa kun oltiin tämän terveydenhoitajan vastaanotolla. Mutta hyvin meni.

Saatiin lähete optikolle jatkuvien päänsärkyjen takia. Hyvä, sillä neidin silmiä ja otsaa kivistää päivittäin. Olen itsekseni pohtinut, että olisiko näössä vikaa? Soitinkin koululle asiasta ja pyysin tarkastusta etukäteen.

kuva täältä

Niin sitä eilen suunattiin sitten optikolle. Aivan loistavan optikon olin valinnutkin! Neiti oli aivan toista maata kuin koululla. Niin reipas koululainen että! Ja löytyihän se syy pääsärkyihin sieltä optikon huoneesta. Neidillä siis tarvetta laseihin.

Niin sitä sitten kierrettiin tyttären kanssa suurinosa kaupungin silmälasiliikkeistä. Ja voi jessus tuota lastenmallistojen valikoimaa! Kohta kymmenvuotias ei ihan välttämättä haluaisi pinkkejä tai Barbilla, Paavo Pesusienellä tai vastaavilla koristeltuja pokia. Ja halleluja niitä pokien hintoja! Saati linssien. Vähän heijastuksen estoa ja kovapintaa ja PUM! Reilu kaksisataa euroa on nyt matkalla optikolle...

Nyt sitä vain mietin, että miksi en aiemmin tarttunut tähän asiaan käsiksi. Ihan turhan kauan neiti sai kärsiä. No, surkuttelu ei auta. Nyt saatiin apua :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä! Toivottavasti tyttö tykkää laseistaan. Mäkin oon joskus katsellut huvikseni optikolla lasten laseja, ja ei ne kyllä hirveen kivoja ollut.... mutta etsimällä varmasti löytyy hyviäkin.

    VastaaPoista
  2. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :) Siskontyttö (5-vuotias) sai myös lasit ja musta ne on hirmu kivat ja modernit. Sellaiset kuviolliset ja muut tosi lapsekkaat jää kyllä munkin marginaalilla ulos niistä varteenotettavista vaihtoehdoista :)

    VastaaPoista