sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Keltainen kuohuviinirisotto


Sunnuntaina on aikaa paneutua ruuanlaittoon.

Tänään vuorossa oli lihan ja salaatin lisäksi herkullista risottoa, mikä sai makunsa kuohuviinistä, valkohomejuustosta sekä porkkanasta.

.....................................
Keltainen kuohuviinirisotto

1½ isoa sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
4rkl oliiviöljyä
3dl risottoriisiä
2dl kuohuviiniä
6,5dl vahvaa kanalientä
4 porkkanaa
1dl kolmen sipulin ruokakermaa
nokare valkohome juustoa.

1. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä, kunnes ovat pehmenneet.
2. Lisää riisi ja kuullata kunnes riisi on läpikuultavaa. Älä polta.
3. Lisää kuohuviini ja sekoittele kunnes viini on imeytynyt.
4. Lisää kanalientä pikku hiljaa, sekoittele välillä.
5. Kuori ja pilko porkkana, keitä vedessä kypsiksi. Soseuta.
6. Kun kanaliemi on imeytynyt lisää porkkanasose, ruokakerma sekä valkohomejuusto.
7. Sekoita ainekset yhteen ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti