Maahan on tippunut jo liuta
omenia, eivätkä kaikki ole edes ihan kypsiä maahan tippuessaan. Hyödynsin käyttämällä ne herkulliseen
omenapiirakkaan. Varioin hieman aiempia ohjeita tähän piirakkaan.
Makean ystävänä karamellisoin omenat taas kerran. Piiraan pinnasta tuli ihanan rapsakka. Hieman toffeemainen. Pohjaan laitoin sokeriksi fariinisokeria. Erittäin hyvää!
Seuraavaan piirakkaan yritän laittaa vähemmän sokeria ja voita. Yritän, mitään en pysty tosin lupaamaan ;)
..................................................
Makoisa omenapiirakka
POHJA:
100 g voita
1 muna
1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
25 g voita
2dl sokeria
6 omenaa pilkottuna (kuoret ja keskustat poistettu)
2 dl ranskankermaa
2 kananmuna
1. Sulata pohjan voi mikrossa ja jäähdytä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää jauhoseoksen joukkoon muna ja rasva puuhaarukalla sekoittaen.
4. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
5. Esipaista pohjaa n.7min 200 asteisessa uunissa.
6. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Hämmennä koko ajan, kunnes seos muuttuu vaaleanruskeaksi.
7. Lisää omenapalat ja sekoita hyvin. Hauduta muutama minuutti.
8. Kaada karamellisoidut omenat kulhoon, lisää joukkoon kananmuna sekä ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.
9. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Levitä tasaiseksi.
10. Paista uunissa n. 30minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
1. Sulata pohjan voi mikrossa ja jäähdytä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää jauhoseoksen joukkoon muna ja rasva puuhaarukalla sekoittaen.
4. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
5. Esipaista pohjaa n.7min 200 asteisessa uunissa.
6. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Hämmennä koko ajan, kunnes seos muuttuu vaaleanruskeaksi.
7. Lisää omenapalat ja sekoita hyvin. Hauduta muutama minuutti.
8. Kaada karamellisoidut omenat kulhoon, lisää joukkoon kananmuna sekä ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.
9. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Levitä tasaiseksi.
10. Paista uunissa n. 30minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Niinku N A M
VastaaPoistaMoon kreisinä piirakoihin, toosi kaneloituun omppu sellaseen todella liikaa... ( lihoin viime syssynä syystä kaks kiloo... Ups)
Mut hej.
Vinkkii onksulla. "vanhan" omppupuun omenoista jokka raakana kiskottunas kirpasee huudon lailla - piirakkaan sopisko silti? Kunn moon aina, no melkii aina käyttänt lähikaupan grannysmittej.
Noi on siis tosi hevejä. Uh
Talvea varten on kato kerättävä vähän rasvavarastoa kaikkea sitä kylmää vastaan. Eiks je?
PoistaMeijän raa'at kirpasee kyllä kanssa, mutta oon mä niitä käyttäny piirakkaan. Ne kun sopivasti kypsyy uunissa :)