lauantai 29. syyskuuta 2012

K i n u s k i - o m e n a k a k k u



Pitkästyneenä ryhdyin leivontahommiin. Meillä sattui sopivasti olemaan hieman juhlittavaakin tänä viikonloppuna.

Ei ole varmaankaan jäänyt epäselväksi, että pidän kovasti omenan ja kinuskin yhdistelmästä. Niinpä alla olevan reseptin bongattuani Dan Sukkerin sivuilta, tätä oli pakko kokeilla. 

Alkuperäisestä reseptistä poiketen laitoin tekemääni kakkuun enemmän omenaa ja ranskankermaa sekä vain cashewpähkinöitä. Lisäksi käytin jääkaapissa olleen valmiin kinuskikastikkeen loput (n. 1dl) valmiin kakun päälle.


........................................................................

Kinuskilla aateloitu omenakakku (8 annosta)


Taikina 
100 g margariinia tai voita
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia

Pinnalle 

5 dl omenakuutioita (esim. Aroma tai Royal Gala)
150 g ranskankermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl perunajauhoja
1 dl cashewpähkinöitä (tai valkoisia manteleita)
3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
Dansukker Tomusokeria


Kinuskikastike 
1dl valmista kinuskikastiketta 
(tai 2 dl Dansukker Luomuruokosokeria ja 2 dl kuohukermaa)

1. Voitele irtopohjavuoka ø 19–20 cm. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli ja lisää seos taikinaan huolellisesti sekoittaen.
4. Levitä taikina vuoan pohjalle. Ripottele omenakuutiot päälle. Sekoita ranskankerma, vaniljasokeri ja perunajauhot ja valuta seos omenakuutioiden päälle. Ripottele (mantelit,) pähkinät ja ruokokidesokeri päälle.
5. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla.
6. Jäähdytä haaleaksi, irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille, jolle on siivilöity tomusokeria. 

(7. Valmista kinuskikastike: Kaada sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa.
8. Kaada kerma sekoittaen kattilaan (seos jähmettyy aluksi mutta muuttuu taas juoksevaksi keitettäessä) ja keitä noin 15 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Jäähdytä.)

9. Valuta kinuskikastiketta kakun päälle juuri ennen tarjoamista.

Alkuperäisen reseptin on laatinut Dan Sukker




2 kommenttia:

  1. Voi lääh...alkaa legginssien vyötärökumppari kiristää jo pelkästä ajatuksesta :DDD Pakko testata kun tuota omenasatoa riittää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi leggarit on varmaan keksitty :)
      Tämä on todella hyvää. Pidän siitä, että kakkuun tulee myös pähkinöitä. Se antaa mukavaa purutuntumaa.

      Poista