Kinuskilla aateloitu omenakakku (8 annosta)
Taikina
100 g margariinia tai voita 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria 2 kananmunaa 1 ¾ dl vehnäjauhoja ½ tl leivinjauhetta ½ tl kanelia
Pinnalle
5 dl omenakuutioita (esim. Aroma tai Royal Gala) 150 g ranskankermaa 2 tl Dansukker Vaniljasokeria 1 tl perunajauhoja 1 dl cashewpähkinöitä (tai valkoisia manteleita) 3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria Dansukker Tomusokeria
Kinuskikastike
1dl valmista kinuskikastiketta
(tai 2 dl Dansukker Luomuruokosokeria ja 2 dl kuohukermaa) |
1. Voitele irtopohjavuoka ø 19–20 cm. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli ja lisää seos taikinaan huolellisesti sekoittaen.
4. Levitä
taikina vuoan pohjalle. Ripottele omenakuutiot päälle. Sekoita
ranskankerma, vaniljasokeri ja perunajauhot ja valuta seos
omenakuutioiden päälle. Ripottele (mantelit,) pähkinät ja ruokokidesokeri
päälle.
5. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla.
6. Jäähdytä haaleaksi, irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille, jolle on siivilöity tomusokeria.
(7. Valmista kinuskikastike: Kaada sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa.
8. Kaada
kerma sekoittaen kattilaan (seos jähmettyy aluksi mutta muuttuu taas
juoksevaksi keitettäessä) ja keitä noin 15 minuuttia silloin tällöin
sekoitellen. Jäähdytä.)
9. Valuta kinuskikastiketta kakun päälle juuri ennen tarjoamista. |
Alkuperäisen reseptin on laatinut Dan Sukker
|
|
|
|
|
|
Voi lääh...alkaa legginssien vyötärökumppari kiristää jo pelkästä ajatuksesta :DDD Pakko testata kun tuota omenasatoa riittää..
VastaaPoistaSiksi leggarit on varmaan keksitty :)
PoistaTämä on todella hyvää. Pidän siitä, että kakkuun tulee myös pähkinöitä. Se antaa mukavaa purutuntumaa.