lauantai 24. marraskuuta 2012

K A R J A L A N P A I S T I



Suomalaista perusruokaa, parasta!

Itse olen ronkeli lihojen suhteen, joten putsaan ne rasvoista ja kalvoista aina ennen valmistamista.

Seuraksi perunamuussia ja tuoretta leipää voilla. Avot!

.................................
KARJALANPAISTI

1200g karjanlanpaistilihoja
5 isoa porkkanaa
3 isoa sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 laakerinlehteä
kokonaisia mustapippureita
3tl suolaa
vettä

1. Ota lihat huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistamista.
2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
3. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat isoiksi paloiksi.
4. Ruskista lihanpaloja pannulla hetki, että ne saavat vähän väriä.
5. Laita lihat sekä kasvikset pataan, lisää mausteet.
6. Kaada pataan vettä niin paljon, että lihat juuri peittyvät.
7. Anna padan hautua uunissa kannen alla 3 tuntia.


2 kommenttia:

  1. Voisi itsekkin pitkästä aikaa taas karjalanpaistia tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvää ja halpaa. Meilläkin tätä tehdään ihan liian harvoin!

      Poista