lauantai 29. joulukuuta 2012

O M P P U P I I R A S


Meillä kävi rakkaat ystävät kylässä. Kaiken suolaisen päälle piti saada myös makeaa. Käytin pakkasesta sinne säilötyt omenakuutiot tähän ja hyvin toimi niinkin. Omenat kivasti karamellisoituvat taikinakannen alla.

Tämä toimii erityisen hyvin omena-kanelijäätelön kanssa. NAMSKIS.

.......................
Omenapiiras

Pohja:
150g margariinia
3dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
2rkl vettä

Täyte:
4 omenaa (tai päärynää)
½dl sokeria
½dl rusinoita
1tl kanelia

Voiteluun 1 kananmuna
Pinnalle rae- ja ruokokidesokeria

1. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.
2. Jaa taikina kahteen osaan, jätä toinen pala hieman isommaksi.
3. Painele isompi taikinapala irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla sieltä täältä.
4. Laita pohjan reunoille folio kääröt tukemaan reunoja ja esipaista 200 asteisessa uunissa  n. 5 minuuttia.
5. Kuutio omenat ja sekoita muut täyte aineet sekaan.
6. Ota piirakka pohja pois uunista ja kaada täyte sen päälle.
7. Nosta toinen kaulittu taikinalevy omenien päälle kanneksi. Painele reunat kunnolla kiinni haarukalla. (Halutessasi voit tehdä ylimääräisestä taikinasta kuvioita kannen päälle.)
8. Voitele kansi kananmunalla ja ripottele pinnalle rae ja ruokokidesokeria.
9. Paista 200 asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti