tiistai 8. tammikuuta 2013

J U U S T O - K A A L I P I I R A S



Mies innostui tekemään kaalipiirakkaa. Sekaan hän laittoi jääkaapista löytyneitä erilaisia juustoja. Kelpaa!

...........................................
Juustoinen kaalipiirakka

1 pkt valmista voitaikinaa
1 pieni keräkaali
vettä
suolaa
50g voita
4rkl siirappia
1rkl viinietikkaa
pippuria
herbamarea
1tl valkosipulijauhetta
erilaisia juustoja (esim. valkohome, valkosipulipestojuusto)
1 kananmuna voiteluun

1. Suikaloi kaali ja keitä se suolatussa vedessä pehmeäksi.
2. Kun kaali on pehmennyt, kaada ylimääräistä vettä pois. Jätä kattilan pohjalle kuitenkin tilka vettä.
3. Lisää joukkoon voi ja siirappi. Hauduta vielä 5 minuttia.
4. Lisää viinietikka ja sekoita.
5. Kaada neste pois kattilasta.
6. Kauli taikina ohueksi levyksi.
7. Kaada kaaliseos taikinan toiselle reunalle ja asettele päälle juustoviipaleet.
8. Käännä toinen puoli taikinasta kanneksi. Paine reunat huolellisesti haarukalla kiinni.
9. Voitele piirakka kananmunalla.
10. Paista kiertoilmalla 180 asteessa n.35minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti