tiistai 12. helmikuuta 2013

P Ä Ä R Y N Ä P I I R A K K A



Sain työkaverilta ihan mahtavan ja helpon rahkapiirakan ohjeen. Tuunasin sitä hieman ja lisäsin mukaan hiukan säilykepäärynöitä taittamaan sitruunaista vivahdetta.

Tätä on hyvä pakastaa isoina paloina tulevaa hiihtolomaa silmälläpitäen.
 

..................................................
Päärynärahkapiirakka
(pellillinen / huom! 1 lasi = 2 dl)



Pohja (sekä päällismurut):
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
2rkl vaniljasokeria
250g sulatettua margariinia
1 lasi piimää
1 kananmuna

Täyte:
1prk maitorahkaa
1 lasi sokeria
2 kananmunaa
1rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 prk säilykepäärynöitä (ilman nestettä)

1. Sekoita vehnäjauho, sokeri, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä sulatettu margariini keskenään.
2. Jaa taikina kahtia ja lisää toiseen osaan vielä piimä sekä kananmuna.
3. Levitä piimäinen taikina pellille tasaisesti.
4. Valuta säilykepäärynöistä nesteet ja pilko ne pieniksi paloiksi.
5. Sekoita täyte aineet keskenään ja kaada seos taikinan päälle.
6. Sirottele murusteltu jäljelle jäänyt taikina täytteen päälle.
7. Paista 200 asteessa n. ½ tuntia.


4 kommenttia:

  1. Hei,vuosikausia olen tuota piirakkaa leiponut ja voin kertoa että on hyvää myös laittamalla hieman mikrossa pehmitettyjä raparperipaloja.Ja tietysti omenat sopivat mutta niitäkin kyllä hieman pehmitän ennen piirakan väliin laittoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperia se työkaverikin suositteli! Täytyy kokeilla. Äitini on laittanut joskus persikkaa ja sekin toimii loistavasti!

      Poista
  2. Minkäs kokoinen mitta tuo lasi on :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse käytin 2dl lasia. Näytti toimivan juuri sopivasti sen kokoisella lasilla. :)

      Poista