tiistai 26. maaliskuuta 2013

H A M M A S K E I J U L T AMeillä on vieraillut hammaskeiju kovin tiheään viime kuukausina poikasen tyynyn lähettyvillä. Niin tiheään, ettette varmaan todeksi usko!

Ei sen puoleen, kyllä on ollut aikakin. Nyt kaikki poikasen heiluneet maitohampaat ovat varastoituna omaan pienen pieneen Mailegin rasiaan. Sillä niitä maitohampaitahan ei missään nimessä saanut hukata. Osa tosin irtosi ja hävisi pihalla leikkien tiimellyksessä.

Tänään hammaslääkärikin oli oikein mielissään, kun heiluneet hampaat olivat jo lähteneet. Muuten hammalääkärireissu olikin hieman erilainen esilääkityksestä johtuen. Toivottavasti emme joudu kokemaan sitä enää koskaan uudestaan.

Nyt asiat ovat jo kunnossa ja suussa jo olevat rautahampaat pääsevät kunnolla töihin! Purennan kehittymistäkin tarvitsee ainakin toistaiseksi seurata vain normi käynneillä. Voi jopa olla, että poikanen säästyy hammasraudoilta. Meidän herkälle poikaselle se olisi ihan lottovoitto.

H U R R A A !


2 kommenttia:

 1. Alkoi kiinnostaa, että mitä toi esilääkitys-juttu tarkoittaa?
  Arvaa mitä K hihkaisi muutama viikko sitten hammastarkastuksessa: "Saisinko mä raudat jooko saisinko!" :) No vielä ei tiedä saako, vaikka isoja rautalegoja on jo monta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan käyty pelkohammashoitajalla vuoden päivät, koska poika pelkää niin paljon hammaslääkärikäyntejä. Takana olevassa hampaassa on sellainen pieni "valuvika" mihin kehittyi minireikä. Sitä on siellä tarkkailtu ja poika on itse mm. "paikkaillut" sellaisia muovihampaita sekä ylipäätään istunut siinä tuolissa. Totutellut siis koko hommaan.

   Nyt kokeiltiin esilääkityksessä oikeaa toimenpidettä. Aine annetaan nestemäisenä painon mukaan ja se vie ajatukset muualle. Sehän veti pojan ihan muihin maailmoihin, onneksi oli isä kantamassa, koska omat jalat ei kantanut. Loppupelissä saatiin hammas paikattua. Ei sitä poraa tarvinnut kuin näyttää suussa. Silti käynti otti pojalle tosi koville. Hänelle tuli petetty olo, kun aine ei naurattanutkaan häntä (oli siis alussa ollut puhetta, että tulee sellainen hassu naurattava olo) eikä hän muista koko toimenpiteestä mitään...

   Nooo. Nyt on kaikki ok, ei tällä hetkellä korjattavaa suussa. Seuraillaan, että suoristuuko rautahampaat oikeille paikoilleen. Hänellä kun oli etuhampaista sekä maito - että rautahampaat peräkkäin suussa monta kuukautta..

   Positiivista on se, että ollaan taas ihan kouluhammashoidon piirissä tarkastuksineen. Tarvittaessa jos tarvetta toimenpiteelle niin puntaroidaan, että mihin mennään. Hyvä tästä vielä tulee, tosin meidän pojan kanssa ei aina ihan helpoimman kautta...

   Poista