sunnuntai 24. maaliskuuta 2013
P E R S I K K A P I I R A S
Pääsiäisen kynnyksellä maistuu taas rahkapiirakka.
Persikoilla tietenkin!
..............................................
Rahkainen persikkapiiras
POHJA:
125 g voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
TÄYTE:
10 säilykepersikan puolikasta
300g maitorahkaa
1 kananmuna
½dl taloussokeria
2tl vaniljasokeria
1. Vaahdota sokeri ja voi. Lisää keltuainen huolellisesti.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten taikinaan.
3. Sekoita nopeasti kaikki tasaiseksi taikinaksi.
4. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle sekä reunoille.
5. Pistele taikina haarukalla ja laita se jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
6. Sekoita kananmuna, rahka ja sokerit keskenään.
7. Ota muropohja pois jääkaapista.
8. Asettele persikanpuolikkaat pohjan päälle.
9. Kaada rahkaseos persikoiden viereen.
10. Paista uunissa 200asteessa n. 20min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos ohjeesta, hyvää oli :)
VastaaPoistaHyvä, että maistui!
Poista