Olen koukussa avocadoon. Haalin niitä kaupasta ison rasiallisen. Niinpä viime päivät olen niitä tuupannut vähän jokaiseen ruokaan.
Tällä kertaa valmistui kevyttä morzzarellapitsaa, johon päälle tein raikkaan avocadosalaatin. Kuinkas muuten...
.........................................
Mozzarellapitsa salaatilla
4kpl
Pohja:
1½dl vettä
⅓ hiivaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
2rkl öljyä
3dl jauhoja
Täyte:
200g tomaatti-basilikapastakastiketta
250g mozzarellaa
175g mozzarella juustoraastetta
½dl pestokastiketta
2 kypsää avocado
250g kirsikkatomaatteja
1 ruukku rucolaa
2rkl tummaa balsamicoviinietikkaa
1. Laita jauhot, suola, sokeria ja öljy kulhoon. Sekoita.
2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vesi jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi ja jaa 4 osaan.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja kaada taikinat leivinpaperin päälle.
4. Kauli taikinasta pyöreitä pitsapohjia. Kohota taikina lämpimässä paikassa 15min liinalla peitettynä.
5. Levitä pastakastike pohjan päälle.
6. Leikkaa mozzarellasta siivuja ja laita ne pohjan päälle, laita pestonokareita mozzarellasiivujen väleihin.
7. Levitä juustoraaste päälle.
8. Paista uunin alatasolla n. 8 minuuttia, kunne raaste on sulanut.
9. Kuori ja halkaise avocado, poista siemen ja leikkaa lohkoiksi.
10. Halkaise tomaatit ja lisää rucolan joukkoon.
12. Nosta salaattiaineet valmiin pitsan päälle ja roiski päälle hieman balsamicoviinietikkaa.
13. Tarjoile heti.
Ooo slurps!
VastaaPoistaOlipas herkulllista. Parista raaka-aineesta koottu ja nopea valmistaa.
PoistaHerkullisen näköistä! Meilläkin tehdään suht usein pizzaa.
VastaaPoistaPitsa on helppo ja siitä saa niin paljon erilaisia variaatioita, että jokainen varmasti tykkää!
PoistaOi nam näyttää tosi hyvältä!! en olekaan koskaan pizzan päälle laittanut avocadoa, täytyykin kokeilla!
VastaaPoistaSe sopii todella hyvin varsinkin tälläisen kevyen pitsan kaveriksi.
PoistaVoi kuola miten ihanalta näyttää, veikkaan että maku peittosi ulkonäön!
VastaaPoistaNo kyllä!
Poista