keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

T I P P A L E I V Ä T




Tuli otettua varaslähtö vappuun!

Nautimme näistä herkuista nyt ja makeista äidin valmistamista munkeista sitten lähempänä serpenttiinijuhlaa.

.......................
Tippaleivät

Taikina
3 kananmunaa
1rkl ruokokidesokeria
0,5tl suolaa
3,5dl vehnäjauhoja
1,5dl maitoa
1tl raastettua sitruunan kuorta

Uppopaistoon:
rypsiöljyä

Pinnalle:
tomusokeria

1. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito, kuivat aineet sekä sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi.
2. Kaada taikina kestävään pakastepussiin ja teen sen yhteen kulmaan pieni reikä.
3. Kuumenna öljy kattilassa. Upota kuumaan öljyyn teräksinen  pyöreä, syvä kauha niin, että kauhan reuna on hieman öljyn pinnan yläpuolella.
4. Pursota taikinaa öljyyn kauhan sisäpuolelle pyörivin ja risteilevin liikkein. Paista vain 2-3 tippaleipää yhtä aikaa.
5. Käännä tippaleivät, kun alapuoli on kauniin ruskea.
6. Nosta valmiit tippaleivät talouspaperin päälle kuivumaan.
7. Ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti