maanantai 20. toukokuuta 2013

VALKOSUKLAA-PÄÄRYNÄPIIRAKKA




Tästä tuli kyllä kesän suosituin piiras!

Raaka-aineet kasasin kaapin sisuksista. Kauppojen ollessa kiinni, muu ei ollut mahdollistakaan. Mies toivoi jotain makeaa ja tälläinen herkku sitä syntyi ihan vain soveltamalla.

Vuosien varrella olen todennut, että kannattaa kirjoittaa tarvikkeet määrineen ylös, sillä niitä saattaa tarvita myöhemmin uudestaan.

Joskus kokeileminen onnistaa oikein kunnolla!

....................................................
Valkosuklaa-päärynäpiiras

POHJA:
125 g sulatettua voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

TÄYTE:
100g valkosuklaata
400g säilykepäärynöitä
1 prk kermaviiliä
2tl vaniljasokeria
4rkl tomusokeria
1rkl sokeria
2rkl säilykepäärynöiden sokerilientä
2 kananmuna


1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
3. Lisää sulatettu voi ja keltuainen jauhojen sekaan ja sekoita kaikki tasaiseksi taikinaksi.
4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.
5. Pistele taikina haarukalla ja laita se uuniin 7 minuutiksi.
6. Pilko säilykepäärynät sekä valkosuklaa pieniksi paloiksi.
7. Kaada kaikki täyteaineet kulhoon ja sekoita.
8. Ota piirakkapohja uunista ja kaada täyte sen päälle.
9. Jatka paistamista n. 15 minuutin ajan, kunnes pinta on hieman saanut väriä.

4 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta! tarttee joskus kokeilla! :) Toi on ihan totta, että joskus omalla kokeilulla syntyy maukkaita herkkuja :) Totesin juuri saman kun tein viikonloppuna Mansikkajuustokakun hatusta...Laitoin just reseptin muuten blogiinkin :) Mut eihän herkullisia aineksi yhdistelemällä oikein voi epäonnistua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta! Ylipäätään jos käyttää edes voita tai kermaa niin hyvää tulee! :D

      Täytyy käydä kurkkaamassa tuo sinun reseptisi!

      Poista
    2. Joo ja sokeria :P ei mitään canderel- makeutusaineita kyl tulis mieleen laittaa ;) herkut herkkuina! :)

      Poista