sunnuntai 1. syyskuuta 2013

S U K L A A K A K K U





Isälläni oli merkkipäivät. Minulta pyydettiin kakkuja päivänsankarin kekkereihin.

Mietin pitkään, että miltä miehen kakun tulisi näyttää ja maistua. Päädyin suklaaseen sekä simppeliin ulkonäköön.

Tarvitset tähän leipomiseen samankokoiset  tavallisen kakkuvuoan pohjan leipomista sekä irtopohjavuoan, mihin kokoat kakun hyytymään.

......................
Suklaakakku

POHJA:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta

TÄYTTEET:
2rkl vadelmahilloa
250g vadelmia
1pss suklaavaahto seosta
1dl rasvatonta maitoa
2,5dl suklaakermaa
4 liivatelehteä

KUORRUTE:
200g tummaa suklaata
2dl kermaa

REUNAT:
Savoiard keksejä

KOSTUTUKSEEN:
vadelmamehua

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeria vaaleaksi vaahdoksi.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon sekoittaen varovasti tasaiseksi puuhaarukalla.
4. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. (Jos vuoka ei ole pinnoitettu käytä voin päälle vielä korppujauhoja.)
5. Paista pohjaa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun taikinaa ei jää tikkuun kiinni, pohja on valmis.
6. Jäähdytä pohja ja leikkaa se kahteen osaan.
7. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Katkaise yksi liivate kahtia.
8. Vatkaa suklaavaahtojauhe sekä maito voimakkaasti keskenään 5 minuutin ajan.
9. Vatkaa toisessa astiassa suklaakerma kovaksi vaahdoksi.
10. Kuumenna kahdessa mukissa tilkka vadelmamehua ja puristele toiseen mukiin 1,5 liivalehteä ja toiseen 3,5 liivalehteä.
11. Kaada 1,5 liivateletiseos suklaavaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi.
12. Kaada toinen liivateseos suklaavaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi.
13. Aseta toinen kakkupohjan pala irtopohjavuan pohjalle ja kostuta se mehulla.
14. Tasoita vadelmahillo pohjan päälle ja ripottele pinnalle vadelmat.
15. Kaada suklaavaahto vadelmien päälle ja tasaita pinta.
16. Kaada suklaakerma tasoitetun pinnan päälle tasaisesti.
17. Asettele jäljelle jäänyt kakkupohja kerman päälle.
18. Laita jääkaappiin hyytymään n. 2 tunniksi.
19. Ota kakkupohja kylmästä ja valmista kuorrute: Kuumenna kerma ja kaada se paloiteltujen suklaiden joukkoon. Anna suklaan sulaa rauhassa 5 minuuttia.
20. Sekoita suklaa ja kerma lusikka tasaiksi nesteeksi, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sen jälkeen vatkaa seosta voimakkaasti n. 10 minuutin ajan.
21. Kaada seoksesta vajaa puolet kakun pinnalle. Ei haittaa vaikka suklaa ei menisikään aivan kakun reunoille. Jätä loput suklaasta pursotuksia varten.
22. Laita loppu suklaa tunniksi jääkaappiin. Käy välillä kokeilemassa onko se kuinka hyvin jähmettynyt. Sen kuuluisi olla vatkatun kermavaahdon paksuista.
23. Asettele Savoiard keksit kakun reunoille, voit käyttää apuna hieman jäljellä olevaasuklaata.
24. Pursota suklaavaahtoa kakun reunoille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti